Йшлося передусім про майбутню зустріч Президента України Володимира Зеленського з Президентом США Джо Байденом. А також аналізувалися минулі переговори з Канцлером ФРН Ангелою Меркель.

«Вибудовано комунікаційний трикутник США — Німеччина — Україна», — доцільно висловився комунікаційний менеджер ГО «Конституційно-правовий конгрес», модератор зустрічі Андрій Погорілий. 

Також в порядку денному зустрічі були винесені питання взаємодії з країнами «Великої сімки» і завершення проекту «Північний потік-2».

Найбільш суперечливим питанням виявилась очікувана зустріч президентів України та США. На думку голови Громадського об’єднання «Конституційно-правовий конгрес» Павла Янцена, саме американська сторона показує більшу в ній зацікавленість. Але водночас інші експерти вказують на те, що Джо Байден зустрічається із Володимиром Зеленським в останню чергу — після зустрічі із Ангелою Меркель, Володимиром Путіним та контактами з усіма лідерами європейських держав.

Під час експертного обговорення також згадувалося, що маяками співпраці між США та Україною є боротьба з корупцією і збереження реформ. Згадувалося, що тимчасовий повірений у справах США Джордж Кент наголошував на тому, що рівень української корупції лише зростає, незважаючи на високий рівень боротьби з нею.

Не менш активно обговорювалося питання зустрічі з пані Меркель, що її багато хто з присутніх охрестив провальною. Причина, на думку міжнародників, ймовірніше за все, полягає у погано вибудуваній комунікаційній стратегії В. Зеленського. Адже акценти були зроблені лише на користь України, тоді як насправді для зацікавлення німецьких партнерів необхідно говорити щонайменше про переваги для Європи.

І врешті-решт, експерти дійшли висновку, що «Північний потік-2» — це ще й великий економічний виклик для України. Щорічно Україна отримує два мільярди доларів прибутку за транзит російського газу, що становить 5% ВВП країни.