Під час другого регіонального діалогу народні депутатки, представники уряду, місцева влада та підприємниці обговорили участь жінок в економічному відновленні та подоланні наслідків глобальної пандемії COVID-19. Про це повідомила заступниця глави парламенту на своїй сторінці у Фейсбуці.

Тривала дискусія привела до таких висновків: основне питання, пов’язане з жіночим підприємництвом у період пандемії та обмежувальних заходів, — це втрата доходу. Саме жінки відчули основний тягар наслідків пандемії, адже сфери їхньої зайнятості постраждали найбільше — в першу чергу це сфера послуг, туризму, культури та освіти.

Тож що цікавить жінок-підприємниць:

— підтримка малого та середнього бізнесу, бо саме він створює робочі місця та забезпечує надходження до бюджету і саме він є переважно жіночим;

— скорочення гендерної нерівності, зокрема у праці та зайнятості;

— справедливий розподіл доходу, інноваційність та соціальна мета;

— врахування потреб вразливих груп населення, адже переважно це саме жінки.

Над цим, повідомила Олена Кондратюк (на знімку), спільно працюватимуть. Особливо під час підготовки законопроекту, який би регулював і визначав соціальне підприємництво, податкове навантаження тощо.

«Важливий аспект толерантність — міжнаціональна та соціальна, а також доступність та інклюзивність! Від себе додам — це дуже правильний і потрібний формат. Діалог, зворотний зв’язок так необхідний саме зараз для розуміння та вирішення гострих потреб!», — резюмувала заступниця Голови Верховної Ради.