Про це йшлося на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що два нові штами коронавірусу — «Дельта» та «Лямбда» — на сьогодні викликають занепокоєння щодо поширення на території нашої країни.

Одне з питань стосувалося і додаткових заходів з координації реалізації державної політики у сфері громадянства. Згідно з рішенням засідання РНБО, Кабінет Міністрів має підготувати законопроект щодо доповнення електронних декларацій новим розділом, де має зазначатися інформація про наявність подвійного (множинного) громадянства.

Також Рада національної безпеки і оборони розглянула питання стимулювання пошуку, видобутку та збагачення корисних копалин, які мають стратегічне значення для економіки та обороноздатності Української держави.

Президент Володимир Зеленський доручив апарату РНБО, Антимонопольному комітету України, СБУ та іншим органам центральної виконавчої влади до 7 вересня підготувати проект системи моніторингу стосовно так званих олігархів.

Обговорили застосування і персональних спеціальних економічних та обмежувальних санкцій за пропозиціями Кабінету Міністрів та СБУ. Так, були застосовані санкції до 15 фізичних та 53 юридичних осіб. Зокрема, було ухвалено рішення про застосування санкцій щодо громадян, які перебувають під санкціями США.

РНБО також розглянула питання про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України цього року для участі в багатонаціональних військових навчаннях «Об’єднані зусилля-2021» і «Незалежність об’єднує-2021».