На знімку: Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною мав зустріч із групою українських олімпійців і побажав їм успішних стартів.

Двадцять п’ять років тому на Олімпійських іграх в Атланті (США) вперше виступила команда незалежної України зі своєю символікою — прапором, гімном і гербом. І то був успішний дебют. Українці здобули 23 нагороди, 9 з яких були золоті, і посіли високе дев’яте місце у медальному заліку.

Нинішня Олімпіада, яка стартує у п’ятницю, 23 липня, — особлива. Адже вона мала відбутися ще торік, але через відомі причини її перенесли. І ми дуже сподіваємося, що наші атлети прославлять Батьківщину на аренах Токіо. Щоб після завершення Ігор ми могли сказати: «Спортивним героям слава!».

Підстав для цього вистачає. Адже у складі нашої делегації є чимало справжніх зірок — чемпіонів світу, Європи, переможців етапів Кубка світу з багатьох видів спорту. Вони — лідери у своїх дисциплінах, демонструють стабільно високі результати. Імен ми не називатимемо, щоб не наврочити. Нехай вони результатами потішать мільйони своїх прихильників.

Зустрівшись із нашими олімпійцями, Президент України Володимир Зеленський побажав їм успішних стартів і насамперед удачі.

Отже, з 23 липня по 8 серпня увесь світ житиме Олімпіадою!

Фото НОК.