Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час панельної дискусії на форумі Україна 30 «Трудові ресурси».

«Протягом найближчих трьох років уряд планує побудувати інфраструктуру для мережі з двадцяти п’яти індустріальних парків за державні кошти. Це забезпечить створення сотень тисяч робочих місць у суміжних галузях економіки. Хочу відзначити, що індустріальні парки — це також майданчики для інвестицій українцями з-за кордону. Їх перевагами, зокрема, є низький «бар’єр входу» та зручність для нових інвестицій», — підкреслив Олексій Чернишов.

Нині Мінрегіон разом із Комітетом Верховної Ради з економічного розвитку, Мінекономіки та експертним середовищем задля створення базової інфраструктури та економічних стимулів підготували до другого читання законопроект 4416-1 щодо змін до базового закону про індустріальні парки. Зокрема, документ передбачає підтримку розвитку індустріальних парків через:

будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріальних парків за кошти державного бюджету;

компенсацію відсоткових платежів за кредитами на господарську діяльність та облаштування цих парків.

Для забезпечення податкових та митних пільг для учасників індустріальних парків зареєстровано відповідні законопроекти 5688 та 5689.