Водночас вакциновано 81 015 осіб, загалом від початку кампанії імунопрофілактики — 2 717 790 осіб, з них отримали дві дози — 1 461 875 осіб.

Сьогодні, 21 липня, стартує п’ятий етап вакцинації від коронавірусу. Отримати щеплення зможуть усі охочі. Про це вчора під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він розповів, як саме можна отримати щеплення від коронавірусу.

«З 21 липня всі дорослі, яким понад 18 років і які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення. Можете вакцинуватися в найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації або може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані як організований колектив, в якому працює більш як 50 осіб», — пояснив чиновник.

Тепер записуватися на антиковідну імунопрофілактику через додаток «Дія» не потрібно, повідомляє Telegram-канал онлайн-сервісу держпослуг.

Міністр також повідомив, що центри вакцинації від COVІD-19 відкриють у кожному районному центрі країни. За його словами, нині в інфраструктуру кампанії з вакцинації від COVІD-19 включено 3 127 кабінетів вакцинації, 200 вакцинальних центрів, працюють 800 мобільних вакцинальних бригад.

«Ми повинні готуватися до потенційного зростання захворюваності, яке може бути викликано штамом «Дельта», — заявив Ляшко.

При цьому міністр повідомив, що цього тижня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) поставить до України тести для виявлення цього штаму коронавірусу.

Зі свого боку голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький вважає, що погіршення епідеміологічної ситуації в Україні обов’язково відбудеться, оскільки штам «Дельта» впевнено крокує Західною Європою, поступово хвиля переміщається із заходу на схід. Про це він написав у соцмережах.

Народний депутат нагадав, що є три варіанти, як пройти вакцинацію: 

— у кабінеті вакцинації (через сімейного лікаря або реєстратуру лікарні); 

— у центрах вакцинації (можна записатися на щеплення телефоном або онлайн);

— в організованих колективах (за попереднім записом приїде мобільна бригада).

«Запаси вакцин в Україні вже досить великі. Тільки за останній тиждень країна отримала більш як 2,1 млн доз (2 млн доз Moderna і партію у 100 тис. доз вакцини AstraZeneca). Нові партії вже розвозять регіонами. Цього тижня очікується поставка наступних партій, зокрема Pfizer.  Рекомендую всім, хто ще не вакцинувався, поквапитися. Імунітет після щеплення не виникає одразу. Час між першим і другим уколом досить тривалий. Тому не варто чекати, коли в Україні знову поповзе  вгору кількість нових хворих», — написав Михайло Радуцький.

Детальніше про вакцинацію можна дізнатися за телефоном 800 60 20 19 або на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua