Як повідомили в МОЗ, в його рамках можуть вакцинуватися всі українці віком від 18 років; іноземці, які мають посвідку на постійне проживання в Україні; особи, які подалися на статус біженця в Україні або вже отримали цей статус. Записатися на вакцинацію можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу; по телефону чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які працюють як у робочі, так і у вихідні дні. Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в центрах вакцинації та пунктах щеплень буде також «жива черга».

Станом на ранок 21 липня зафіксовано вже майже 2,246 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 20 липня, — понад 650, що більше, ніж напередодні. Госпіталізовано за добу при цьому 508 осіб, доволі суттєве зростання проти показника днем раніше. Летальних випадків 13.

Нині всі області перебувають у «зеленій» зоні, однак Одеська та Тернопільська області почали показувати вищу динаміку рівня госпіталізацій, ніж передбачено цим рівнем.