Конкурсна комісія відібрала три найперспективніші роботи з дев’яти поданих. Імена їхніх авторів не називають. Переможця визначатимуть з урахуванням думки вінничан. Свої відгуки можна залишити безпосередньо під час огляду. Презентація триватиме до кінця липня.

Завершиться конкурс у день народження класика — 17 вересня. Тоді назвуть кращу роботу і її авторів. У складі комісії — архітектори, художники, представники громадських організацій з різних міст, адже конкурс має статус всеукраїнського.

Її голова, головний архітектор Вінниці Олександр Совінський під час презентації наголосив на особливості вирішення питання міськрадою щодо облаштування території за допомогою архітектурного конкурсу. Адже простір навколо будинку, в якому народився і проживав Михайло Коцюбинський, зміниться завдяки професійному баченню фахівців. Організатори конкурсу також передбачають, що територія садиби-музею стане ще одним зеленим острівцем міста.

Фінансує проведення конкурсу міська влада за підтримки німецької урядової організації та уряду Швейцарії. Для переможця встановлено приз у сто тисяч гривень. Фінансову винагороду отримають також автори проектів, що посядуть друге і третє місця.

Фото з сайту Вінницької міськради.