Гірські потоки наповнилися водою. Така ситуація призвела до незначного підвищення рівнів води в річках. Однак опади та буревії не вщухають, тож в управлінні цивільного захисту населення облдержадміністрації закликають до уваги на прибережних територіях і на дорогах.

Загалом ситуацію контролює оперативний штаб, який діє при ОДА. У зв’язку з ускладненням погодних умов у Службі автомобільних доріг запроваджено цілодобове чергування диспетчерів.

«Водовідвідні системи та системи поверхневого водовідведення із проїжджої частини та узбіч на автодорогах державного значення та мостах нині справляються із навантаженням. Забезпечено роботу мобільних бригад для оперативного прибирання сторонніх предметів із проїжджої частини, можливої ліквідації локальних розмивів, зсувів, промоїн, які можуть створювати загрозу безпеці. Однак просимо водіїв бути максимально обережними під час руху автошляхами у високогір’ї Карпат», — наголошує начальник САД в області Василь Буджак.

Варто зауважити, що минулорічна нищівна повінь мало навчила окремі територіальні громади. Адже органи місцевого самоврядування мали би подбати про стан невеличких потічків у населених пунктах. Подекуди водойми захаращені сміттям і навіть не прибрані від мотлоху, що нанесла тоді велика вода.

Приміром, у селі Пасічна Надвірнянського району 20 липня підтопило 12 приватних господарств. Це трапилося через засмічення містка на автодорозі місцевого значення. На місці події працювали надвірнянські рятувальники. Вода самостійно зійшла аж після того, як частково розчистили русло потічка.

Івано-Франківська область.