Народний депутат Василь Вірастюк та голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

В Івано-Франківській ОДА відбулась селекторна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами районних державних адміністрацій та районних рад, а також міськими, селищними й сільськими головами. В її роботі взяв участь народний депутат Василь Вірастюк. Серед порушених питань — стан реалізації програми Президента «Велике будівництво».

«Сподіваюся, що наша спільна робота стане плідною, — акцентував Василь Вірастюк. — Цікаво почути думку фахівців щодо особливо важливих питань, які потребують термінового вирішення, зокрема щодо «Великого будівництва». Разом із командою ми інспектували об’єкти соціальної інфраструктури, які споруджують або реконструюють у рамках цієї державної програми, й зауважили, що не скрізь є плакати-брендбуки для інформування населення».

Про стан реалізації програми «Велике будівництво» доповів за-ступник директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Рачкевич. На 13 проектів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціальної сфери із Державного фонду регіонального розвитку спрямовано понад 197 мільйонів гривень. Профінансовано більш як третину. З місцевих бюджетів передбачено понад 33 мільйони, а виділено лише десяту частину від потреби. Роботи тривають на 11 будівельних майданчиках. Замовники — Яблунівська та Делятинська територіальні громади, Косівські районна рада та РДА, Івано-Франківська та Коломийська міськради.

«Висока готовність будівництва спортзалу в Заріччі Надвірнянського району, шкіл у Вишкові Вигодської ТГ та Делятині. Водночас один із найбільш проблемних об’єктів — реконструкція корпусу школи в Красноїллі Верховинського району, де втретє оголошено тендер. Із ДФРР передбачено 18 мільйонів гривень, із місцевого бюджету — два мільйони. Триває коригування проектно-кошторисної документації щодо школи в Чукалівці Івано-Франківської ТГ. Незадовільні темпи спорудження спортивного комплексу в Королівці Коломийської міськради та спортзалу в Старому Косові», — наголосив Володимир Рачкевич.

Голова ОДА Світлана Онищук акцентувала на тому, що за динамікою реалізації проектів Івано-Франківщина посідає одне з останніх місць серед областей країни. «Завдяки програмі

Президента «Велике будівництво» на Івано-Франківщині розбудовується транспортна інфраструктура, споруджуються об’єкти соціальної сфери, — зазначила керівниця. — Це дає змогу розвивати туристичну галузь, яка є пріоритетною для Прикарпаття, адже область має унікальні природні та рекреаційні ресурси. Саме тому необхідно терміново втілювати ці проекти. Акумулювати всі зусилля, щоб своєчасно завершити спорудження об’єктів. Адже це — показник роботи влади».

Світлана Онищук звернулася до голів РДА з вимогою пришвидшити темпи зведення об’єктів, налагодити співпрацю з керівниками громад і підрядними організаціями. Та по-
обіцяла особисто контролювати виконання програми.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОДА.