Картини малюватимуть учасники п’ятого міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник-2021». Для участі в заході з поданих заявок організатори відібрали 32 митців із семи країн — України, Грузії, Польщі, Франції, Китаю... З 10 по 18 серпня вони працюватимуть у містах і селах регіону.

Під час презентації проекту директор департаменту культури Вінницької ОДА Ольга Дернова зазначила, що у такий спосіб у регіоні створять унікальну живописну колекцію портретів земляків-достойників, які заслужили повагу людей, виявили свій талант, уміння, найкращі якості у справі розбудови рідної держави, утвердження її Незалежності. Роботи митців презентують на виставках у районах. У День Незалежності її матимуть змогу оглянути у Вінниці.

Заявки з прізвищами кандидатів на участь у проекті прийматимуть до 5 серпня на електронну адресу ГО «Кращий художник» info@thebestartist.info. Неодмінною умовою є опис заслуг і досягнень людини. Обиратимуть 30 кандидатів двома способами: журі та онлайн-голосуванням в Інтернеті.