Народний депутат від фракції КПУ Ірина Спіріна (на знімку) зустрілася із профспілковим активом найбільшого металургійного підприємства Дніпропетровської області — «ЄВРАЗ-ДМЗ імені Петровського».

«Сьогодні ситуація в галузі дуже складна. На тлі триваючої фінансової кризи попит на вітчизняну металургійну продукцію падає. Вона не конкурентоспроможна на світовому ринку через зношеність устаткування й використання застарілих технологій», — зазначив голова галузевого обкому профспілки Василь Шевченко. Ще однією проблемою він також назвав небажання роботодавців іти на діалог із профспілкою.
«Захисником робітничого класу є профспілки, які вигідні кожному простому робітникові, профспілки, які наполягають на укладанні таких колективних договорів. А керівництво заводів на такі умови йти не хоче. Нам доводять, що бізнес — це священна корова, яку не можна чіпати. Але уряд це мало цікавить, це не цікавить і лідерів опонуючого йому Майдану. У них у голові Європа, а до життя простих людей справи їм немає», — заявила Ірина Спіріна. На її думку, усе це — наслідки відсутності реальної антикризової програми.
«Втративши ринок Митного союзу й не одержавши при цьому реального виходу на ринок ЄС, Україна підписує не асоціацію, а, по суті, смертний вирок собі як суверенній державі», — вважає народний депутат.
Вл. інф.