А також обміну досвідом реалізації успішних інвестиційних проектів.

Ініціатор заходу — Вінницька обласна рада запросила до участі у ньому представників низки структур та організацій, що співпрацюють з інвесторами з Австрії, Польщі, Швеції, — Польської Агенції інвестицій і торгівлі, ГО «Шведський бізнес», підприємства з австрійськими інвестиціями ТОВ «Габасит Україна».

Про індустріальні парки та їх роль у залученні інвесторів розповів старший проектний менеджер Офісу реформ Артем Сачук. Керівник відділу Інституту економіки НАН України В’ячеслав Ляшенко розказував про стратегію в інвестуванні. Міський голова Козятина Тетяна Єрмолаєва називала адреси інвестиційно привабливих ділянок на території міста залізничників. Участь у форумі взяв Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські. Дипломат ділився досвідом роботи підприємств із польськими інвестиціями на території Вінниччини, Хмельниччини і Житомирщини.

«Інвестиції мають значний вплив на розвиток та становлення територіальних громад, поліпшення рівня життя їх мешканців, — каже голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий. — Усі наші громади за-
твердили стратегії свого розвитку на період до 2030 року, а також конкретні плани дій на наступні три-чотири роки. У цих документах передбачено залучення інвестицій: і вітчизняних, і зарубіжних. Наша мета — дати поради, як працювати з інвесторами, як налагоджувати з ними діалог, щоб досягти бажаного результату, а також ознайомлення з успішними практиками реалізації інвестиційних проектів».

Під час форуму підписано Меморандум про співпрацю між обласною владою та адміністрацією регіонального відділення Південно-Західної залізниці.

Місцем проведення зібрання обрали площу перед Козятинським Вищим професійним училищем залізничників, що забезпечило дотримання карантинних вимог проти Covid-19.

Вінницька область.