Днями було завершено капітальний ремонт таких доріг на вулиці Полтавській № 27 та № 125. Певно, зайве нагадувати про те, що в багатьох містах саме такі «малі» й водночас найближчі до мешканців тієї чи іншої багатоповерхівки шляхи були й залишаються своєрідною ахіллесовою п’ятою. Тим паче сьогодні, коли представники об’єднань співвласників багатоквартирних споруд і житлово-будівельних кооперативів дедалі частіше стають повноправними господарями прибудинкових територій.

Однак коштів на те, щоб лагодити іще й під’їзні шляхи до своїх рукавичок, у них, звісно, не вистачає. Тож такі дороги стають нібито «нічийними» й нерідко перетворюються на суцільні руїни... Щоб цьому запобігти, у програмі соціально-економічного розвитку Гадяцької громади на 2021 рік передбачили надання фінансової підтримки ОСББ «Світанок» і ЖБК «Промінь», будинки яких вгніздилися за вказаними вище адресами на вулиці Полтавській.

Зокрема, така грошова допомога «Світанку» з бюджету громади становила 49,9 тисячі гривень, «Променю» — 86,5 тисяч (розміри фінансування визначали залежно від обсягів робіт). Це дало змогу оновити згадані внутрішньобудинкові дороги, якими користуються й автомобілісти, і пішоходи. Ремонт шляхів і тротуарів та пішохідних доріжок у Гадячі триває.