Інформацію про це поширив міський голова Сергій Моргунов. За його словами, це перший накопичувач, який розробили, спроектували і виготовили повністю у нашій державі. Всі інтелектуальні системи модулів є власною розробкою компанії.

Потужність батареї становитиме 1 МВт.

Накопичувач дає можливість споживати електроенергію тоді, коли у ній виникатиме потреба, а не лише під час її генерації. «Такі інноваційні рішення стратегічно важливі не тільки для нашого міста, а й для всієї держави, — наголошує Сергій Моргунов. — Підвищується гнучкість та ефективність енергосистеми. З’являється перспектива збільшення обсягів виробництва чистої енергії з відновлювальних джерел».

Виконком міськради надав компанії з виробництва СЕС містобудівні умови на будівництво названої промислової системи. Про строки початку і завершення робіт не зазначено. Міський голова нагадав, що відновлювальна енергетика та екологічно чисте середовище проживання городян є пріоритетом у «Стратегії розвитку Вінниці» до 2030 року. Тому ініціатива компанії заслуговує на підтримку влади. «Будемо стимулювати роботу у цьому напрямку», — додав Сергій Моргунов.