За цей час вакциновано 143 328 осіб, усього з початку імуно-профілактичної кампанії — 3 264 715, з яких дві дози одержало 1 817 211 осіб.

Епідеміологи прогнозують черговий спалах коронавірусу в нас уже восени. І правити бал на цій хвилі, найімовірніше, буде «Дельта»-штам.

В уряді говорять про підготовку до осіннього сплеску пандемії. Чи буде запроваджено локдаун — залежить від ситуації. Про закриття шкіл на карантин поки що не йдеться. Заклади освіти в Україні продовжуватимуть роботу під час посилення карантинних обмежень за умови вакцинації щонайменше 80 % співробітників. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ході засідання Кабміну в середу.

Також він заявив, що Україна змінює правила перетину кордону, зокрема, зобов’яже невакцинованих іноземців і українців, які в’їжджають із РФ і Індії, пройти 14-денну самоізоляцію.

«Новий штам коронавірусу «Дельта» активно поширюється в Європі. Великий спалах фіксується в РФ. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, які наберуть чинності через сім днів після офіційної публікації, щоб знизити можливість поширення вірусу на території України. Також завдяки цим змінам ми зможемо проводити більш якісні епідрозслідування у разі виявлення носія», — пояснив міністр.