Баскетбол. Міжнародна федерація (ФІБА) оприлюднила систему розіграшу Кубка Європи наступного сезону.

Від України в турнірі стартуватимуть «Київ-Баскет» та «Дніпро». Кияни отримали пряме місце в груповому етапі. Дніпряни розпочнуть змагання у кваліфікації.

Загалом на участь у турнірі зареєструвалися 33 клуби. Із них 14 отримали автоматично місце в груповому етапі регулярного чемпіонату. Ще 14 клубів можуть долучитися до групового етапу регулярного чемпіонату у разі невдачі в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Ще 4 учасники групового етапу визначатимуться у чотирьох кваліфікаційних турнірах.

Джиу-джитсу. Майнталь (Німеччина). Чемпіонат Європи з цього виду бойових мистецтв. Участь брали понад 250 спортсменів із 20 країн.

Українські спортсмени здобули шість нагород. Єдине «золото» виборов Богдан Мочульський, який виступав у категорії до 62 кг. Перемога у чемпіонаті автоматично забезпечила спортсмену ліцензію на участь у Всесвітніх іграх 2022 року. Також у вересні цього року Богдан змагатиметься на чемпіонаті світу, який відбудеться в Абу-Дабі (ОАЕ).

Срібні нагороди вибороли Богдана Голуб (до 63 кг) та Євген Митченко (до 62 кг). Бронзовими призерами стали Олександра Русецька (до 48 кг), Максим Задорожній (до 94 кг) та Дар’я Гончаренко (до 52 кг).