Про це повідомлено під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. Винесене на її розгляд питання «Про ліквідацію комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради» особливої дискусії не викликало. Оскільки із 23 учнів школу насправді відвідували лише діти з 8-го та 9-го класів, решта перебували на індивідуальній формі навчання, тобто вдома. І таку якість освіти в міській раді вважають неналежною.

«Здійснивши внутрішній аудит, ми побачили, що заклад освіти потребує лише з міського бюджету понад 48 тисяч гривень на рік на одного учня. Для порівняння: потреби Луцької спецшколи І—ІІІ ступенів № 1 — трохи більш як п’ять тисяч гривень, закладу освіти № 26, де використання енергоносіїв більше, оскільки там є басейн, — до дев’яти тисяч гривень. І якість освіти в них набагато вища, ніж у гімназії № 33. Тож рішення про закриття школи в Іванчицях приймається не через величезні фінансові витрати з міського бюджету на утримання закладу, а з огляду на незабезпечення належної якості освіти. Про це красномовно свідчить той факт, що жоден з учнів, які випускалися з дев’ятого класу й намагалися вступити в заклади освіти Луцька, не зміг цього зробити. Відповідно до індивідуальної форми навчання, за якою здійснювався освітній процес у згаданій школі, діти не соціалізовані. Вони навчаються в домашніх умовах, і необхідна кількість годин, зрозуміло, не забезпечується. У гімназії діють два класи. Там дев’ять педагогів, з яких п’ятеро — пенсіонери», — проінформував членів комісії депутат, директор департаменту освіти міської ради Віталій Бондар.

До Іванчицівської гімназії № 33 в новому навчальному році мали б прийти 19 учнів. Директор закладу вже отримала довідки, що їх зараховано до інших шкіл.

Щодо звільнених педагогів, то, пояснив Віталій Бондар, вакантні посади вчителів початкової ланки є в Княгининку та ліцеї № 27, учителя української мови та зарубіжної літератури — у школі № 12, учителя фізкультури — у ліцеї № 27. Фактично забезпеченість робочими місцями буде. Не буде проблем і з доїздом дітей із віддалених населених пунктів в інші навчальні заклади. Він здійснюватиметься згідно з чинними правилами шкільним автобусом.

Комісія підтримала проект рішення. Після інформування та опитування громадськості питання розглянуть на сесії міськради.