«Ворскла» (Україна, Полтава) — КуПС (Фінляндія, Куопіо). 2:3. Голи: Тілль, 48, Себбан, 49, Скляр, 55, Ніссіля, 90+3, Рангель, 111. Перший матч — 2:2.

«Ворскла»: Різник, Чеснаков (Луізао, 105+1), Тамм, Бондаренко, Пердута, Пуцлін (Челядін, 63), Тілль, Якубу (Кушніренко, 79), Скляр (Яворський, 72), Кане (Пешич, 105), Степанюк (Вакула, 105+1). Тренер — Юрій Максимов.

КуПС: Крейдль, Гямяляйнен (Ніссіля, 63), Тайвомякі, Томас (Гейнонен, 85), Каррільйо (Гаарала, 81), Узачукву, Попович (Рангель, 62), Аджей-Боатенг, Себбан, Удо, Ікаунієкс (Ніба, 91). Тренер — Сімо Валакарі.

Вилучено Кушніренка, 95 (пряма червона картка).

Рефері — Павел Орел (Чехія).

Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського.

Протистояння вийшло напружене і нервове. І, на жаль, не на користь нашого клубу. В першому таймі матчу на своєму полі «Ворскла» не справляла враження господаря. Маючи ліпші фізичні кондиції, гості діяли агресивно і жорстко. Але полтавчани чомусь мирилися з таким становищем.

Залишалося сподіватися, що Максимов у перерві налаштує гравців належним чином. Після перерви гра полтавчан помітно пожвавішала. І одна з їхніх перших атак завершилася успіхом. Після передачі в карний майданчик фінів зліва Степанюка відзначився Тілль.

Однак радість господарів тривала лише хвилину. Адже їхня оборона дозволила Себбану спокійно пробити з-за меж карного майданчика і влучити під поперечину. Хоча вже незабаром господарі знову вийшли вперед. Флангову передачу ударом головою замкнув Скляр.

Згодом полтавці могли закріпити перевагу, якби арбітр (перебував поруч з епізодом) призначив очевидний 11-метровий за фол проти Степанюка, якого відверто штовхнули в спину. Телеповтори підтвердили помилку арбітра, котрий вкрав пенальті у господарів. Шкода, що на цьому поєдинку не було VAR.

Однак, здавалося, що зустріч закінчиться перемогою полтавчан. Але, як і в першому матчі, фінська команда в доданий час зрівняла рахунок. А під час додаткових таймів «Ворскла» залишилася в меншості. Чи справедливим було вилучення Кушніренка? Швидше ні, бо фінський футболіст діяв, мов артист.

Це вкрай погіршило ситуацію для полтавчан. І гості забили переможний гол...