Нові тарифи затвердив виконком Вінницької міськради.

Як пояснювали на засіданні посадовці, перегляд викликаний істотним подорожчанням пального, запасних частин, підвищенням мінімальної зарплати. Крім того, скоротилася кількість пасажирів через карантинні обмеження.

У комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія» стверджують, що пасажирів поменшало на 55% порівняно з періодом до початку пандемії.

Уже три роки у місті не змінювали тарифи на проїзд у міському транспорті. Таку інформацію озвучили на засіданні виконкому представники адміністрації КП «Вінницька транспортна компанія». Вони звернулася до міської влади з пропозицією затвердити нову вартість, наголосивши при цьому, що чинний тариф економічно не обґрунтований.

Фахівці департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради після аналізу запропонованих тарифів визнали їх об’єктивними. Незважаючи на це, затвердили менші цифри від пропонованих транспортниками. Пояснили це врахуванням інтересів пасажирів.

Як і раніше, діятимуть проїзні (тепер вони електронні). На виконкомі зазначалося, що завдяки таким квиткам можна істотно здешевити пересування у транспорті. При купівлі 130 поїздок їх вартість знизиться на 51% для пасажирів, які не мають пільг, а також на 75% для студентів та 85% для учнів.

У міськраді пояснюють, що новий тариф залишається соціально орієнтованим, з другого боку, він дасть можливість працювати перевізникам.