Парламентарії вважають, що запуск «Північного потоку-2» — це удар по економічній та енергетичній безпеці України, відкриття нових можливостей для агресії проти нашої держави та підрив енергетичної незалежності Європейського Союзу.

І всі вигоди від цієї угоди, як то грошова компенсація Україні, короткострокові економічні вигоди для Німеччини та обіцянки ввести проти Росії санкції в разі агресії, — аж ніяк не перекривають тих ризиків, які проект несе Україні та Європі.

Але недостатня діяльність влади та провал у взаємодії із союзниками щодо блокування газопроводу при-звели до того, що Німеччина та США погодили свої позиції стосовно «ПП-2». Тому нині вкрай важливо розуміти, що ніхто, крім нас самих, не подбає про те, щоб вирішити питання з максимально можливою користю для нашої держави, вважають народні депутати із фракції «Голос».

«Україна не має чекати, поки все вирішиться само собою і, можливо, хтось допоможе. Необхідно самим розробити план, який буде максимально комфортний і вигідний нашій державі. Та обстоювати його на всіх майданчиках, де це можливо», — зазначив народний депутат партії «Голос» Роман Костенко.

Крім того, фракція «Голос» переконана, що результатом першого саміту «Кримської платформи», який відбудеться 23 серпня, має стати підписання Кримської хартії — документа про невизнання тимчасової окупації Криму.

«Для України це дуже важливо. Бо лише так ми можемо змусити Росію сісти за стіл перемовин, а не вдавати, що питання Криму вже вирішене», — зазначив Рустем Умєров і додав, що до кінця року треба прийняти необхідні для деокупації Криму закони про санкції, політв’язнів, про пам’ятні та святкові дні та ще десятки інших ініціатив.