А вже станом на друге серпня в області намолочено 1 млн 300 тис. тонн.

Із мільйонної тонни для вихованців обласного будинку дитини  № 2 виготовили смачний коровай (на знімку). Хлопчикам і дівчатам запашну паляницю вручив голова ОДА Сергій Гайдай.

«За прогнозами, очікується 1 мільйон 600 тисяч тонн. Це на 150 тисяч більше, ніж торік. Відповідно, цьогоріч зросла й урожайність», — підкреслив очільник облдержадміністрації.

На зустрічі з сільгоспвиробниками, що відбулась напередодні, Сергій Гайдай зазначив: «Наші аграрії зібрали гідний врожай. Вони щороку прагнуть досягти більшого, опановують нові технології, застосовують сучасні транспортні засоби, й за це — подяка!»

Йшлося на зустрічі й про відновлення систем зрошування: це питання обговорювалося на виїзному засіданні РНБО в Краматорську, й тепер розглядається можливість включення області до відповідного пілотного проекту.

Голова Луганської ОДА окремо звернувся до сільгоспвиробників із проханням дбайливо користуватися дорогами, на ремонт яких держава витрачає мільярди гривень. Також він закликав утримуватися від перевантаження зерновозів, що нерідко стає причиною дорожньо-транспортних пригод.

Фото прес-служби Луганської ОДА.