Під час сплаву на водоймі.

У мальовничій місцині на узліссі відпочивали та водночас опановували й удосконалювали практичні навички азів військової справи понад чотири десятки дітей і підлітків із кількох громад області.

У таборовий стрій стали переважно ті, хто вже має досвід занять у військово-патріотичних клубах. А ініціювали такий польовий вишкіл юних земляків керівники згаданої громади та обласної координаційної ради громадських організацій учасників АТО, котрі нещодавно підписали меморандум про співпрацю. Оскільки табір тільки-но започатковували, то за його облаштування взялися учасники бойових дій, батьки дітей, спонсори, небайдужі мешканці громади.

Разом дружно працювали кілька тижнів і створили для учасників таборування належні умови. Вони були польовими, та не спартанськими. З упорядкованою територією, наметами і дерев’яними будиночками, їдальнею. Вже під час відкриття табору всі присутні, зокрема й гості, мали змогу оглянути зразки сучасної зброї, військову техніку та спорядження, а також поспілкуватися з діючими військовослужбовцями, яких по праву називають елітою нашої армії — спецпризначенцями та десантниками. Досить сказати, що інструкторами на цьому вишколі були й представники Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Тож традиційні заняття та тренування з вогневої, тактичної, інженерної, домедичної підготовки поєднувалися зі своєрідним ексклюзивом «Діброви». Бо, погодьтеся, далеко не в кожному подібному літньому таборі можна відчути себе бійцем-спецпризначенцем, який робить вилазку в тил ворога на човні... Так гартувалися не тільки тіло, а й дух, воля, стійкість до будь-яких випробувань. Незабутні враження викликали в дітей практичні заняття зі складання парашута. Не обійшлося, звісно, й без купання в річці та інших розваг.

Однак вони виключали, м’яко кажучи, малозмістовне, та, на жаль, звичне для домашнього побуту дітей і підлітків багатогодинне «сидіння» в телефонах і гаджетах. Останніми можна було скористатися тільки увечері для того, щоб зателефонувати батькам. Хоча, за зізнанням самих учасників таборування, й особливого бажання занурюватися у віртуальний світ у них не виникало — надто багато було довкола захоплюючих реалій. Зрештою, часу на втечу від них та нудьгу в «Діброві» просто не вистачало.

Фото з сайту Новоселівської громади.