Таку акцію напередодні нового навчального року працівники головної книгозбірні регіону влаштовують удруге. Тож уже мають на Луганщині знайомих і добрих друзів. Гостинці для них почали збирати наприкінці липня. А завершити доброчинну акцію планують до 30-річчя Незалежності нашої держави, щоб встигнути передати зібране до 1 вересня.

За словами її ініціаторки — заступниці директора бібліотеки з інформаційних технологій Людмили Власенко — необхідні для навчання речі, зокрема зошити, альбоми для малювання, пластилін, кольоровий картон, олівці, лінійки тощо, купують і приносять працівники книгозбірні та читачі. При цьому керуються простим принципом: забезпечувати вихованців школи-інтернату тим, чим користуються самі або їхні діти.

Звісно, знають і про те, що надані дітям зі спеціалізованого закладу за «казенною» рознарядкою шкільне приладдя та канцтовари мають здатність псуватися, губитися, виходити з ладу... Тож їхній запас, як то кажуть, ніколи не зайвий. Зібрані гостинці бібліотекарі передадуть адресатам через знайому волонтерку з Лисичанська Ніну Кравченко, яка навідується до школи-інтернату в Гірському постійно.

Фото з сайту "Суспільне: Полтава".