Нині робоча група визначила і збирає проектні ідеї для її реалізації.

Команда напрацювала три стратегічні цілі, які стосуються розвитку людського потенціалу, життєвого простору та конкурентоспроможності економіки громади. Їх деталізують 12 операційних цілей, кожна із яких також уточнена декількома завданнями.

«Завдання робочої групи — зібрати ідеї проектів від ініціативних мешканців громад для реалізації матриці цілей. Це ключовий момент у процесі розробки стратегії, адже саме цей період максимально наближений до потреб людей та проблем територій», — наголошує Володимир Бойко, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми 
«U-LEAD з Європою».

Про підготовку стратегії говорили на онлайн-консультації для фахівців селищної ради, яку організував Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Робоча група провела значну роботу над стратегією і сьогодні залишилось сформувати чіткий план реалізації.

«Важливо, щоб до написання ідей проектів доєдналась максимально широка аудиторія. Адже це дасть змогу детально побачити, які проблеми та пріоритети визначають люди. Для цього ми проводимо широку інформаційну роботу», — наголосила Ірина Мартинюк, секретар Срібнянської селищної ради.

До кожного завдання можна написати одну або декілька проектних ідей. Зокрема, в цілі розвитку конкурентоспроможності передбачено, що громада підтримуватиме впровадження нових технологій у сільському господарстві, розвиватиме кооперативний рух та сприятиме створенню нових бізнесів.

Чернігівська область.

Фото автора.