Ознайомившися з діяльністю аеропорту «Черкаси», Денис Шмигаль нагадав, що Президент Володимир Зеленський у 2019 році дав завдання упродовж двох років завершити ремонт аеропорту.

«Черкасці надто довго не мали доступу до авіаперевезень у своєму місті. Аеропорт не приймає регулярні рейси з 1997 року — це неприпустимо для цивілізованої держави. Відновлення авіаперевезень є важливою складовою розвитку транспортної галузі та інвестиційної привабливості регіону. Це не лише дасть змогу черкасцям подорожувати світом, а й відкриє Черкаси як перспективну туристичну точку для іноземців», — зазначив очільник уряду.

Як поінформував голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, будівельні роботи виконано вже в повному обсязі. Нині готуються документи для отримання сертифіката про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта.

Ще один із пріоритетів уряду, зазначив Денис Шмигаль, розвиток якісного залізничного сполучення та оновлення рухомого складу «Укрзалізниці». За його словами, розвиток залізничного сполучення — важливий не тільки для забезпечення комфорту пасажирів, а й у контексті підтримки вітчизняного виробника.

«Ми стимулюватимемо програми власного вагоно- і локомотивобудування в Україні. «Укрзалізниці» потрібен новий рухомий склад», — додав Прем’єр-міністр.

Говорячи про будівництво доріг на Черкащині в межах президентської програми «Велике будівництво», Денис Шмигаль відзначив, що за 2020-й та 2021 роки загалом у Черкаській області планується відремонтувати майже 500 км доріг державного значення.

Водночас, як повідомляє урядовий портал, уряд створив умови і для вчасного завершення мегапроектів «Великого будівництва». Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що відкриває можливості здійснення попередньої оплати вартості матеріалів для будівництва мостів: запорізького, кременчуцького, ямпільського.

А ще — Кабінет Міністрів посилює контроль за погашенням боргів із зарплати. Зокрема, планують щотижневі наради на рівні уряду. Активізація роботи у цьому напрямі дозволить привернути більшу увагу відповідних органів і керівництва в регіонах до проблеми заборгованості та створить умови для результативного пошуку рішень і посилення відповідальності.