Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці після зустрічі з рідними військовослужбовців, які загинули, потрапили в полон та зникли безвісти під час Іловайських подій.

«Розслідування Іловайських подій триває по двом напрямам: організація вторгнення з боку РФ і віроломне вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами із числа керівництва антитерористичною операцією. Під час розслідування допитано більш як 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1 600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 300 томів, з яких більш як 70 із грифом обмеженого доступу», — поінформувала Венедіктова.

За її словами, СБУ вже скерувала відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інших органів для прийняття відповідних рішень. Інформацію про результати розслідування для публічного ознайомлення планую розмістити на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Ірина Венедіктова також зазначила, що нині проводиться додаткова судова військова експертиза для з’ясування детальних питань про відповідність керівним документам дій військових посадових осіб під час планування і безпосереднього виходу з оточення підрозділів сил АТО та добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, 18 серпня 2014-го українські сили ввійшли в Іловайськ. Але після вторгнення російських регулярних військ на територію України в ніч із 23 на 24 серпня наше іловайське угруповання опинилося в оточенні противника. 29 серпня 2014 Путін закликав «сили ополчення» надати гуманітарний коридор для виходу українських захисників з котла. Цього ж дня колони українських військовослужбовців, які виходили з оточення по цьому коридору, були впритул розстріляні з важкого озброєння російськими окупантами. Внаслідок трагедії в Іловайську 366 українських воїнів загинули, 429 поранені, 300 — потрапили в полон.