А для цього потрібно дуже серйозно працювати над спортивною інфраструктурою. Так вважає голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч.

«Хочеться, щоб саме питання спортивної інфраструктури, розвитку спортивних закладів і секцій теж поступово виходило у нашій державі на перший план. І це повинні бути не просто спортмайданчики, а серйозні об’єкти. Згадувати ж про це потрібно не лише перед Олімпіадами та чемпіонатами з футболу», — зазначив народний депутат.

Він поділився, що на його 147-му окрузі продовжується реконструкція Зіньківського районного стадіону «Старт». І нагадав, що торік вдалося залучити 4,9 млн грн на встановлення нових трибун із пластиковими сидіннями для глядачів. А у 2019 році у Зінькові відкрили один із кращих спортивних залів на Полтавщині саме біля районного стадіону «Старт». «Цей проект вдалося запустити ще 2016 року завдяки коштам, залученим з держбюджету за мого сприяння. Далі роботи проводилися у співфінансуванні з районним бюджетом, долучилися також обласний та частково бюджети сільських рад Зіньківського району», — наголосив парламентарій.

Ще одне питання, яке вирішується нині у Зінькові, — щодо місцевої спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з гандболу імені Літвішка. Цей заклад має дуже багаті традиції і діє з 1969 року. Утім, для бюджету ОТГ питання фінансування, а особливо розвитку об’єкта і його вихованців, — проблематичне. Але, переконаний Олег Кулініч, є спільне з Полтавською обласною радою бачення зробити з неї школу обласного рівня: «І тут окремо хочу подякувати голові облради Олександру Біленькому за постійну готовність до співпраці, а головне — за всебічну підтримку спорту у всій Полтавській області і на рідній для нього Решетилівщині. Так само дякую і голові Полтавської ОДА Олегу Синєгубову за розбудову спортивної інфраструктури і конструктивну позицію з цих питань».

Саме на останній сесії Полтавської облради вирішено взяти цю школу на спільний баланс громад області. «Сподіваюся, це дасть ще один поштовх до розвитку гандболу на Полтавщині, який останніми роками, на щастя, набирає обертів. Нині справа за передачею майна школи на баланс області, процес рухається», — наголосив народний обранець. У Миргороді, у свою чергу, розпочалося будівництво найбільшого об’єкта спортивної інфраструктури — басейну, на який нещодавно вже виділили перші кошти.

«Також для юних спортсменів міста-курорту Миргорода надається системна підтримка в розвитку бойових видів спорту. У підтрибунних приміщеннях стадіону «Старт» у 2019 році після ремонту облаштовано секцію спортклубу Muay Thai MIRGOROD та секцію карате. Для каратистів закуплено татамі, а для боксерів — професійний новий ринг. Також допомагав і допомагатиму з організацією боксерських турнірів, зокрема й всеукраїнського рівня, — поділився Олег Кулініч. — Тож зроблено багато. Але попереду — ще більше роботи! Рухаємося до нових цілей».

Фото зі сторінки Олега Кулініча у Фейсбуці.