«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Генк» (Бельгія). 2:1. Голи: Траоре, 27, Маркос, 76, Дессерс, 90. Перший матч — 2:1.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Вітао, Матвієнко, Майкон (Степаненко, 84), Маркос, Тете, Патрік (Марлос, 67), Педріньйо (Судаков, 37, Коноплянка, 67), Траоре (Сікан, 85). Тренер — Роберто Де Дзербі.

«Генк»: Вандервордт, Муньос, Куеста, Лукумі (Дессерс, 68), Артеага, Торстведт (Надаїшіміє, 62), Гейнен, Грошовський (Ейтінг, 62), Бонгонда, Онуачу (Пейнтсил, 82), Іто (Садік, 83). Тренер — Джон ван ден Бром.

Рефері — Іштван Ковач (Румунія).

Київ. НСК «Олімпійський». 20 594 глядачі. 25 градусів.

Уже в перші хвилини зустрічі гості показали, що приїхали не у футбол грати, а змагатися за правилами карате. Під кінець тайму серйозно постраждав Педріньйо, якому довелося передчасно закінчити матч. І «Шахтар» зробив вимушену заміну. Але і Судакова, який з’явився на полі, також грубо атакували. На щастя, все минулося.

Слід сказати, що «гірники» виявили витримку і намагалися не піддаватися на провокації. Рахунок вони відкрили раніше, ще до травми Педріньйо, провівши швидку атаку правим флангом. Тете змістився майже до лицьової лінії, відкотив м’яч під удар Траоре (на знімку ліворуч), котрий влучно одним дотиком пробив у дальній кут.

До завершення першої половини донеччани більше володіли ініціативою і м’ячем. Однак рахунок не змінився.

Після перерви напруження в зустрічі не впало. Гості розуміли, що час спливає, а ситуація для них складається не найкращим чином. Тому намагалися загострити гру. І провели кілька небезпечних атак.

А на 64-й хвилині був дуже небезпечний момент біля воріт господарів. Після розіграшу кутового височенний форвард Онуачу виграв верхову боротьбу у Вітао і сильно пробив головою. М’яч влучив у поперечину біля хрестовини і з відскоком від газону вилетів у поле.

Та «Шахтар» невдовзі забив другий гол після тривалої атаки. Прострелив Додо, Коноплянка скинув під удар Траоре. Його спробу блокував оборонець, але Маркос добив фактично в порожні ворота.

«Генк» не здавався і на останній хвилині основного часу взяв таки ворота Трубіна. Надаїшіміє втік від Степаненка лівим флангом і прострілив майже від лицьової. У Дессерса вистачило часу, щоб прийняти м’яч по центру карного майданчика і без перешкод пробити метрів з десяти.

Отже, «Шахтар» пройшов «Генк» і тепер у плей-оф (складається з двох матчів) побореться з «Монако» за вихід до групового раунду Ліги чемпіонів. Поєдинки цього етапу відбудуться 17 і 25 серпня (у Харкові). Перший «гірники» проведуть на полі суперника.

Фото ФК «Шахтар».