Документ ухвалили на черговій сесії депутати обласної ради за ініціативою профільної комісії облради. Йдеться про внесення змін до рішення сесії облради від 29 жовтня 2020 року, що передбачає надання допомоги на поховання осіб, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

В одному з виступів з трибуни сесії зазначалося, що таку допомогу отримують тільки сім’ї загиблих. Її надання не передбачено тим учасникам бойових дій, які померли після виконання завдань в районі проведення АТО/ООС. Зокрема, у цьому році в області провели в останню путь п’ятьох атовців. Їхні рідні організовували похорони за власні кошти.

Внесені зміни дають можливість підтримати фінансово також сім’ю померлих захисників. Це кошти у розмірі 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на перше січня поточного року. Нині сума становить 56 750 гривень. Така допомога є безповоротною, зазначається у документі облради. Ним також визначено осіб, які мають право на її одержання, і порядок отримання. Уточнюється, що такі особи мають бути зареєстровані і проживати на території області.