Хоч 5782 рік за юдейським календарем настане 8 вересня, прочани вже влаштовуються на проживання у готелях та винаймають приватне житло. Релігійні туристи роблять це заздалегідь через побоювання запровадження на території України жорсткого карантину, як це було торік.

Місцева влада, правоохоронні, комунальні та санітарні служби Умані готуються до прийому великої кількості туристів. За попередніми підрахунками до священного для хасидів місця, могили цадика Нахмана, прибуде майже 30 тисяч паломників.

Санітарний лікар України наприкінці липня цього року підписав постанову «Про затвердження протиепідемічних заходів під час здійснення міжнародного паломництва іноземними громадянами на території України на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби», яка містить базові протиепідемічні вимоги.

Червоний Хрест нині масово залучає волонтерів для проведення тестувань прибулих іноземних громадян до Умані. Центр громадського здоров’я України виділив для міста 19 тисяч антисептиків та 190 тисяч масок.

Очікується також завезення 50 тисяч експрес-тестів для виявлення носіїв коронавірусної інфекції.