Вони відбудуться 16—17 вересня.

Організовують захід Вільний університет Берліна, Інститут східноєвропейських досліджень разом із Німецько-українським академічним товариством та під патронатом ДААД (німецька служба академічних обмінів). Фінансова підтримка — Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень (BMBF).

Учасники Днів України обговорюватимуть питання посилення німецько-українського академічного співробітництва та можливостей для спільної розбудови сильної Європи. Тобто це — своєрідна сітьова конференція, котра вперше пропонує унікальну платформу для обміну досвідом німецько-української співпраці у сфері вищої освіти, науки та досліджень у Берліні та Бранденбурзі.

Тож організатори мають намір у такий спосіб розширити обсяг академічної співпраці вищих навчальних закладів і науково-дослідних інститутів у Берліні, Бранденбурзі та за їх межами з академічними установами в Україні.

У порядку денному — обговорення широкого спектра основних складових співпраці на основі успішних двосторонніх проектів. Також відбудеться інформативна сесія, на якій буде оприлюднено результати дослідження українознавства в регіоні.

Організатори наголошують, що конференція стане відмінною платформою для німецько-української співпраці в галузі вищої освіти, науки і досліджень у Берліні та Бранденбурзі. Тут можна буде ознайомитися з успішними регіональними прикладами двосторонніх академічних проектів і досліджень у галузі україністики.

Конференція надасть повний спектр інформації щодо можливостей фінансування для підтримки заявок спільних німецьких і європейських організацій у сприянні новим німецько-українським проектам. Також підкаже шляхи для німецько-українського академічного обміну та співпраці.

Захід, за повідомленням організаторів, спрямований на інтерес німецьких науковців, дослідників і підприємців, зокрема з регіонів Берліна та Бранденбурга. А також українських, котрі вже співпрацюють у галузі науки, чи перебувають у процесі створення спільних проектів і мають інтерес до кооперації.

Утім, у ньому можуть взяти участь і всі охочі, оскільки він проводитиметься у живому форматі. Для тих, хто не в змозі фізично приєднатися до конференції у Берліні, пропонується участь через пряму трансляцію. Мова спілкування — англійська.

Реєстрація — до 20 серпня.

Берлін.