Пройти кілька видів обстежень, зробити кардіограму, тести на гепатит, коронавірус, щеплення, отримати дев’ять видів аналізів і скористатися можливостями телемедицини можуть більш як дві тисячі жителів Миколаївського старостинського округу Софіївської громади Криворізького району.

Для них почала діяти побудована в центрі селища в рамках програми «Велике будівництво» амбулаторія сімейної медицини. Загальна вартість — майже 13 мільйонів гривень, чотири мільйони з них виділила область, решту — держава.
Старому приміщенню місцевої поліклініки вже більш як сто років. Там не було ані води, ані опалення. Аналізи люди їздили здавати або в обласний, або в районний центр.

«Спеціально вирішили будувати біля дороги, щоб і жителям сусідніх сіл було зручно добратися, і тим, хто просто проїжджає через село», — розповів голова громади Петро Сегедій.

Усередині будівлі просторі та світлі приміщення. Є також двокімнатна квартира для сімейного лікаря з кухнею-вітальнею і санвузлом. Серед устаткування, яке у розпорядженні лікарів, — нові кардіограф і гематологічний аналізатор для досліджень крові. Також для них придбали службовий транспорт.

Фото з відкритих джерел.