Наприкінці березня поточного року, як і вимагає чинне законодавство, члени Бюджетного комітету подали до Верховної Ради звіт про виконання закону про державний кошторис на 2020 рік. У ньому, зокрема, даються відповідні доручення уряду для поліпшення управління бюджетними коштами  протягом 2021 року та при формуванні проекту бюджету на 2022 рік.

У звітний період комітет плідно співпрацював з Рахунковою палатою, використовуючи її матеріали при проведенні оцінки показників державного та місцевих бюджетів, ідеться у звіті. Загалом від комітету спрямовано відповідні звернення до Кабінету Міністрів, міністерств, інших державних органів, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо вжиття заходів з усунення виявлених Рахунковою палатою недоліків і порушень. Водночас голова та інші члени Рахункової палати, її уповноважені представники запрошувалися й брали участь майже у всіх засіданнях комітету і в більшості засідань його підкомітетів. Зі свого боку, Рахунковою палатою регулярно надсилалися за-прошення на її засідання, і члени комітету мали можливість брати в них участь.

Комітетом також опрацьовано звернення головних розпорядників коштів державного бюджету щодо передачі бюджетних призначень та перерозподілу видатків державного бюджету, в результаті чого комітетом погоджено 27 рішень Кабінету Міністрів (включаючи три рішення, які переважно передбачають розподіл/перерозподіл міжбюджетних трансфертів). Народні депутати розглядали питання щодо перерозподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та загалом погодили 20 рішень Кабінету Міністрів, а одне рішення повернули на доопрацювання. Погодили також два рішення Кабміну щодо розподілу Державного фонду регіонального розвитку на 2021 рік за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку. Комітет погодив обсяги та напрями використання коштів за рахунок місцевого запозичення Одеської обласної ради в 2021 році. Приймалася також низка інших рішень, які стосувалися перерозподілу коштів та їх спрямування за необхідними напрямами.

Задля дотримання збалансованості показників бюджету і контролю за дотриманням бюджетного законодавства під час прийняття кожного такого рішення комітет здійснював аналіз їх відповідності Бюджетному кодексу, закону про Державний бюджет на 2021 рік. Проводилася аналітична оцінка виконання відповідних бюджетних програм чи реалізації відповідних норм та заслуховувалися головні розпорядники коштів державного бюджету щодо реалізації планів їх діяльності або використання відповідних витрат (з урахуванням позиції Міністерства фінансів і Рахункової палати), повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.