За наявною інформацією, тіло з вогнестрілом знайшли на веранді будинку, а поруч лежала зброя. Його виявили підлеглі з охорони міського голови.

«На місці працюють правоохоронці, триває обстеження домоволодіння, встановлюють свідків події. Поліція з’ясовує всі обставини. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Навмисне вбивство)», — повідомили в Нацполіції Дніпропетровської області.

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що бере справу під особистий контроль і вже в понеділок заслухає доповідь керівників правоохоронних органів за першими результатами розслідування обставин смерті.

«Конкретну й перевірену інформацію отримаємо після проведення експертиз і перших кроків слідства. Триматиму цю справу під особистим контролем і наполягаю на регулярних звітах правоохоронців перед громадою Кривого Рогу. Щирі співчуття рідним і близьким Костянтина Павлова», — сказав глава держави.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив щирі співчуття рідним, близьким і жителям Кривого Рогу у зв’язку зі смертю міського голови Костянтина Павлова.

«З’ясування всіх обставин загибелі повинно бути швидким, а слідство — неупередженим і об’єктивним», — вважає Дмитро Разумков.

Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко також висловив щирі співчуття родині та близьким трагічно загиблого й додав, що Асоціація розраховує на оперативне, об’єктивне й відкрите розслідування цієї резонансної справи: «Суспільство повинно знати, що сталося насправді».

Народний депутат Вадим Рабинович, співголова партії ОПЗЖ, членом якої був Павлов, виступив із заявою, в якій зажадав від правоохоронних органів створити групу, яка найближчими днями проллє світло на причину смерті міського голови.

«Розповіді про самогубство — свідома брехня! Убивство повинно бути розкрито. Якщо нам зараз почнуть розповідати, що веселий життєрадісний, віруючий чоловік Костянтин Павлов вкоротив собі життя, — в це марення ми вірити не будемо! Я розмовляв з ним два дні тому. Наші однопартійці розмовляли з ним учора — він був веселим, розповідав про свої плани», — зазначив він.

У свою чергу в партії «Слуга народу» опублікували заяву, в якій зажадали від Національної поліції «забезпечити об’єктивне розслідування» смерті Павлова й «надати наявні факти жителям Кривого Рогу й усім українцям». А також за-
кликали представників ОПЗЖ утриматися від «цинічних спекуляцій навколо цієї теми: «Вважаємо, що нині робити якісь висновки й голосні обвинувачення цинічно й безвідповідально».

Позафракційний народний депутат Муса Магомедов заявив про те, що після пострілу Костянтин Павлов встиг пройти десять метрів: «Не вірю в самогубство. Залишається сподіватися на швидке та якісне розслідування».

А голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко розповів, що востаннє він розмовляв з Павловим у п’ятницю, 13 серпня, і тоді той був у доброму гуморі. За його словами, вони обговорювали комунальні тарифи й із голосу міського голови «нічого не передвіщало лиха»: «Але ми ж не розуміємо, що йому повідомили в суботу і що відбувалося у нього в душі».

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.