Про умови для цього в індустріальній столиці Полтавщини подбали ще кілька років тому, коли було започатковано пілотний проект відпочинкових змін для дітей із інвалідністю. Щоб мрії багатьох юних земляків та їхніх найближчих родичів стали дійсністю, довелося зробити немало. Зокрема, у заміському спортивно-оздоровчому комплексі «Супутник», який є філією комунального дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний», капітально відремонтували приміщення другого поверху.

Тож тепер там створено всі умови для літнього релаксу дітей, які не можуть обслуговувати себе самостійно, разом із батьками чи опікунами. Зрештою, для роботи з вихованцями, котрі мають істотні порушення опорно-рухового апарату, слуху, зору тощо, та надання відповідних коригуючих і реабілітаційних послуг заклад отримав спеціальні сертифікати, залучив кваліфікованих фахівців.

Однак ні для кого не таємниця, що зазвичай родини, в яких виховують таких дітей, мають досить обмежені фінансові можливості для оплати путівок у заміські оздоровчі заклади, тим паче на двох осіб. За таких обставин цьогоріч із бюджету Кременчуцької громади саме для літнього оздоровлення понад двох десятків дітей із інвалідністю віком від 4 до 17 років у супроводі дорослих було виділено 193 тисячі гривень.