Багато років очолював Володимирецький центр поштового зв’язку — один з кращих у Рівненській дирекції «Укрпошти», а нині працює територіальним менеджером по колишньому Володимирецькому району та місту атомників Вараш. Роботу свою любить і знає, а колектив поштовиків характеризує як старанний і згуртований.

Поштова робота, звичайно ж, нелегка. Тож дуже важливо у вільний час вміти відновити свої сили. Мефодій Бедик каже, що йому в цьому допомагає захоплення — бджільництво. Це захоплення перейняв від колишнього колеги Василя Глущука. Саме він передав йому всі секрети, важливі для пасічника.
Біля будинку Мефодія Сергійовича — шість вуликів.

— Саме розташування моєї оселі на краю селища сприяє бджільництву, — каже пасічник-любитель. — Неподалік людські городи, де вирощують гречку, ліс, луки, садки. Ото бджолам і роздолля. До того ж у нас немає шкідливих виробництв, тож мед екологічно чистий. Цього року тричі качав мед. Маю його майже 70 літрів.

Цілком вистачає для сім’ї, а ще, щоб почастувати ним друзів, рідних і, звичайно ж, колег-поштовиків. Дружина Мефодія Сергійовича Тетяна (теж поштовичка) готує з використанням меду різні смаколики.

Крім цього захоплення, Мефодій Бедик любить полювання, риболовлю. Щоправда, на них у нього залишається дуже мало часу.

Фото автора.