Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова Юрій Білик) Рівненської обласної ради.

З проханням розмістити бригаду екстреної медичної допомоги у селі Миляч тамтешня громада зверталася до Рівненської обласної ради навесні цього року. Для 7 тисяч жителів дев’яти сіл ТГ це було нагальною потребою, оскільки віддаленість Миляцької громади від Дубровицької підстанції екстреної допомоги становить 25 кілометрів, а найвіддаленіший населений пункт розташований взагалі за 50 кілометрів. Істотно сповільнює рух транспорту і те, що тут немає якісних доріг. Тож до хворих медики приїздили за годину-півтори.

Нещодавно структурні підрозділи КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» поповнилися 18 новими автомобілями. Це дало змогу Рівненській обласні раді позитивно відреагувати на звернення Миляцької ТГ.

— З першого вересня у Милячі, як повідомили з області, планують ввести в дію тимчасовий пункт базування швидкої допомоги, чому місцеві мешканці дуже раді, — розповідає миляцький сільський голова Федір Хлебович. — Люди зможуть оперативніше отримувати невідкладну медичну допомогу. Ми виділили під цей пункт приміщення в амбулаторії.

— Поки що у селі діятиме пункт тимчасового базування. Однак згодом його роботу проаналізуємо і пункт, ймовірно, працюватиме на постійній основі, — каже керівник обласної «екстренки» Андрій Бортнік.