Їх виконали на базі комунального некомерційного підприємства облради «Миколаївська обласна клінічна лікарня». На запрошення ОДА та облради до лікарні прибули висококваліфіковані спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова на чолі з керівником відділу хірургії набутих вад серця, доктором медичних наук, професором Володимиром Поповим.

Команда інституту разом із місцевими лікарями провела аортокоронарне шунтування двом пацієнтам та одному пацієнту виконали протезування аортального клапана. Ці оперативні втручання дали старт розвитку кардіохірургії в регіоні.

За словами головлікаря обласної клінічної лікарні Петра Римаря, «сучасне технічне оснащення нового відділення кардіохірургії, яке функціонуватиме у КНП «МОКЛ» МОР, тісна співпраця з колегами з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова дадуть змогу виконувати операції всім пацієнтам з різною тяжкістю захворювання серця, різного віку та за наявності супутніх станів. Оперативне втручання здійснюватиметься шляхом впровадження нових технологій та сучасних досліджень, застосування класичних і мініінвазивних технік лікування».

Як повідомили «Голосу України» в лікарні, операції пройшли успішно, всі пацієнти почуваються задовільно. На важливості події наголосила голова обласної ради Ганна Замазєєва: врятовані три людські життя! І додала, що обласна влада планує продовжити співпрацювати з провідними вітчизняними медзакладами, впроваджуючи нові технології та сучасні дослідження.

Фото з відритих джерел.