На керівну посаду призначено генерал-майора Миколу Олещука (на знімку ліворуч), згідно з указом глави держави від 9 серпня. Церемонія представлення відбувалася на плацу штабу. Нового керівника представив Головнокомандувач Збройних Сил генерал-майор Валерій Залужний. Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Командування ПС.

Головнокомандувач висловив подяку Сергію Дроздову (на знімку праворуч) за сумлінну службу та значний особистий внесок у розвиток ПС, забезпечення обороноздатності держави, вручив йому почесний нагрудний знак «За досягнення у військовій службі». Нагадаємо, бойовий генерал протягом шести років командував Повітряними силами. Заступив на посаду у 2015 році, у час загострення бойових дій на Донбасі. Він планував операції, особисто виконував завдання у районі АТО за штурвалом винищувача. Однією з трагічних сторінок стала аварія літака Ан-26 у Чугуєві у вересні 2020 року, під час якої загинуло 26 військовослужбовців.

Сам 49-річний Микола Олещук пройшов шлях від начальника розрахунку радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону С-300 до командира бригади. Не раз брав участь в АТО, залучався до виконання завдань в ООС на території Донецької та Луганської областей.

Фото з сайту АрміяInform.