Факт привласнення державних грошей підприємницькою структурою виявили працівники слідчого управління ГУ Міндоходів у Вінницькій області. Досудове розслідування розпочато за ознаками порушень двох статей КК України — відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, та їх розкрадання.
За інформацією прес-офіцера слідчого управління Ольги Шишківської, одна з вінницьких фірм перемогла у тендері на виконання робіт з розчистки русла річки та здійснення протипаводкових заходів. Згідно з умовами конкурсу, загалом їй мали виплатити 8,5 мільйона гривень. Та вже перший транш на суму 700 тисяч гривень підприємці майже повністю витратили на потреби фірми. Зате на папері справно прозвітували про обсяги зробленого. Під час перевірки оперативники не знайшли й слідів розчищення річки.
— На жаль, це не перший випадок розкрадання державних грошей переможцями тендерів, — каже начальник оперативного управління ГУ Міндоходів в області Сергій Кавун. — З початку року за аналогічними фактами порушено 20 кримінальних проваджень. Завдяки чому відшкодовано 5,6 мільйона бюджетних коштів.