Про це повідомив голова ТСК з розслідування порушення прав дитини Павло Сушко.

«Ця боротьба тривала цілий рік! Але ми добилися справедливості. Порядок зарахування дітей на цілодобове перебування до всіх типів закладів змінено. Попередній порядок, затверджений постановою № 586, що передбачав отримання дозволів, — скасовано», — сказав він.

Відтепер діти будуть зараховуватися за наказом керівника закладу відповідно до вимог законодавства про заклад. Одночасно завантажуватимуться дані про причини і терміни перебування в закладі до єдиної інформаційної системи відповідно до нової постанови уряду № 843.

Це, на переконання Павла Сушка, дасть можливість провести збір повних даних про кількість дітей, зарахованих на цілодобове перебування, з’ясувати причини і в кожному випадку окремо, за можливості, сприяти розв’язанню проблем, які стали причиною влаштування.

«Зазначена постанова є збалансованою з точки зору інтересів усіх учасників освітнього процесу і спрямована на те, щоб у закладах на цілодобовому перебуванні були діти, в яких у цьому є потреба. На відміну від попередньої постанови, вона поширюється на всі типи закладів і є дитиноорієнтованою, оскільки спрямована насамперед на виявлення причин, чому дитина в закладі на цілодобовому перебуванні, а не створенні перепон для цього», — пояснив голова ТСК і додав, що потрібно не ліквідовувати та забороняти, а створювати та вдосконалювати, бо тільки так можна досягти успіху.