Він 1140 м завдовжки і 572 м завширшки. Цифру 30, що символізує ювілей Незалежності, створили учасники заходу — учні місцевої школи і мешканці села. Разом з ними працювали над зображенням «живої» цифри керівник ТОВ «Прогрес» заслужений працівник сільського господарства України Олександр Кавун і голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий.

«Було велике бажання привітати всю Україну з ювілеєм нашої Незалежності, — розповів «Голосу України» Олександр Кавун. — Сучасна техніка дає можливість точного висіву до зернини. З цим проблем не виникало. По завершенні акції зібралися у Будинку культури на урочистості з нагоди ювілею, привітали односельців...»

Зелене листя гірчиці видно нині на полі, саме цією культурою «написали» зображення герба. «У першій декаді вересня воно матиме золотавий колір, — продовжує розповідь Олександр Кавун. — То буде найкращий час для знімків. Гірчиця — це гарна культура для поліпшення якості ґрунту».

За словами співрозмовника, висівали символ 28 липня. Насіння гірчиці поклали в ґрунт на полі, де зібрали врожай озимої пшениці. Незвичну сівбу виконав досвідчений механізатор Руслан Пастух на тракторі «Джон Дір». Розмітку зробив сертифікований землевпорядник, якого запросили з району.

Фото з сайту «Суспільне».