Тож у новому навчальному році він стане своєрідним продовженням навчального корпусу, де за сприятливої погоди також можна буде проводити заняття чи позаурочні заходи. Таке розширення освітнього простору відбулося завдяки втіленню в життя проекту-переможця шкільного громадського бюджету Полтавщини 2020 року, який мав назву «Зелений клас ХХІ століття, місто Лохвиця».

Його автором став учень 11-го класу, а на сьогодні вже випускник закладу Владислав Зозуля (над оформленням задуму він працював під керівництвом педагога-організатора Миколи Сколоти). Всім сподобалась ідея виокремити на території школи зону для навчання учнів на свіжому повітрі.

Кошти на реалізацію проекту на умовах співфінансування були виділені з обласного та міського бюджетів. Новий освітній простір зробив шкільне подвір’я привабливішим, ошатнішим. Водночас він покликаний поліпшувати якість навчання учнів, зміцнювати їхнє здоров’я. Не менш важливо й те, що в зеленому класі можна здійснювати навчально-виховний процес навіть за умов карантинних обмежень.