Цього року, як і у два попередні, у День Незалежності в центрі Києва відбувся Марш захисників України (на знімку). На головне свято країни військові, волонтери, медики, капелани та небайдужі українці зібралися разом, щоб засвідчити свою любов до країни і готовність її захищати.

Марш розпочався орієнтовно опівдні з парку Шевченка. Ветерани війни на Донбасі створили колони. Попереду йшли рідні загиблих військових, родичі героїв Небесної Сотні. Слідом марширували медпрацівники й капелани. Ветерани війни крокували за територіальним принципом. Київські військові йшли першими, а за ними — захисники з інших областей.

Учасники несли державні та кримськотатарські прапори, стяги ОУН-УПА і військових частин, чорні прапори повстанців Холодного Яру та фото загиблих. Підтримати ветеранів прийшли тисячі людей. Причому вони стояли на всьому проміжку руху колони — від парку, вздовж бульвару Шевченка і Хрещатика до Майдану Незалежності — аплодували, дякували і традиційно скандували «Слава Україні» і «Героям слава!». Багато хто із глядачів ставав на коліна — вшанувати загиблих Героїв і подякувати їхнім рідним.

Дійство тривало майже чотири години. Чітко, злагоджено й дуже душевно — військові прийшли зі своїми найріднішими. Захід відбувався без політичних гасел. Правопорядок охороняли численні поліцейські.