У Миколаївському музеї суднобудування та флоту відкрито виставку «Миколаїв суднобудівний. 30 років Незалежності України». Цей виставковий проект є своєрідним аналізом трансформації суднобудівної галузі крізь призму історичних подій, які вплинули на становлення і розвиток державотворення України за останні три десятиліття.

Автори виставки — Олена Пучинян і Віктор Задирака, наукові співробітники Музею суднобудування та флоту — мали на меті показати не лише історію суднобудування, а й потужний потенціал, який мають сучасні суднобудівні підприємства та проектно-конструкторські центри Миколаєва, окреслити визначальні напрями розвитку майбутнього в галузі суднобудування країни.

На виставці суднобудівна галузь періоду Незалежності України представлена миколаївськими суднобудівними заводами, зокрема експонуються матеріали про кораблі, які ввійшли до складу Військово-Морських сил ЗСУ. Представлена й модель флагманського фрегата «Гетьман Сагайдачний». Привертають увагу експонати про історію та сучасність 36-ї окремої бригади Морської піхоти ВМС ЗС України та 73-го морського центру спецоперацій, які базуються на Миколаївщині. Виставка працюватиме до кінця року.

Миколаїв.

Фото: vn.mk.ua