Незвичний арт-об’єкт, дуже схожий на новорічну ялинку, створили у Вінниці. Чотириметрову піраміду назвали «екоялинка».
На її відкриття, що відбудеться в суботу, запросили представників «Книги рекордів України». Там автор ідеї — Владислав Луцяк — проведе майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас зі старих пластикових речей та канцтоварів, а також арт-об’єктів, якими можна прикрашати офіси та квартири.
За словами партнера проекту, депутата Вінницької міськради Сергія Кудлаєнка, це буде еколого-виховний захід. Його учасники, учні шкіл міста, стануть свідками перетворення купи непотрібних іграшок на новорічну арт-інсталяцію, за допомогою якої можна врятувати не одну живу ялинку. На відкриття «екоялинки» найбільше чекають учні, які брали участь у збиранні непотрібних пластикових іграшок та використаних канцтоварів.
Додаткової екологічної складової святу надасть демонстрація моделей одягу з... пластику та поліетилену у виконанні юних вихованців модельної агенції «Prіncess». Усе це відбуватиметься в одному з торговельних центрів міста.
Тим часом у Центральному парку культури і відпочинку завершують встановлення справжньої міської ялинки. Новорічні вогники засяють на ній у День Святого Миколая.
Вінниця.