Оновлене приймальне відділення невідкладної допомоги, перше з десяти на Вінниччині, відкрито у Жмеринській центральній районній лікарні за програмою «Велике будівництво».

Карета швидкої доправлятиме пацієнта через наскрізний проїзд до спеціального боксу у приміщенні, де на нього чекатимуть медики. Такою є особливість реконструйованого першого поверху лікарні, тут обладнали відділення невідкладної допомоги та реанімації. На реконструкцію та оснащення приміщення держава надала 35 мільйонів гривень. За ці кошти замінено всі комунікації, системи опалення та водопостачання, утеплено фасад, виконано інші роботи, наприклад, у рентгенкабінеті обладнано захист від рентгенівського опромінення. Забезпечено доступність для маломобільних груп населення.

У палатах подбали про централізовану систему подачі медичного кисню, його підключено до кожного ліжко-місця. Встановлено також локальну комп’ютерну мережу.

Відділення оснащено діагностичним медичним обладнанням. На його придбання витрачено 18 млн грн державних коштів. Пацієнтів обстежуватимуть на комп’ютерному томографі фірми Siemens. Закуплено сучасний апарат ультразвукової діагностики та новітній цифровий рентген.

«Жмеринська лікарня стала першим районним медичним закладом, де встановлено комп’ютерний томограф, — зазначив на відкритті голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. — Досі провести комп’ютерну томографію можна було в обласному центрі. Дуже важливо, що обстеження виконуватимуть безплатно».

Вінницька область.