«Вони не повинні втручатися в справи нашої країни і забирати людські ресурси: лікарів, викладачів, інших потрібних людей. В Америці ті можуть стати посудомийками чи кухарями. Це нелюдяно», — цитує Забіуллу Муджахіда The New York Times.

При цьому він запевнив, що таліби не переслідують афганців, які працювали на інші країни, і заявив, що цим людям нічого не загрожує. Щоправда, слова Забіулли Муджахіда викликають сумніви на тлі повідомлень про вбивства афганців, котрі співпрацювали з іноземними військами. Так само, як дії «Талібану» суперечать заявам цього руху щодо намірів дозволити жінкам працювати і навчатися, але з дотриманням норм шаріату.

Так, цього тижня жінкам країни заборонили виходити з дому на роботу доти, поки «не налагодиться система забезпечення їхньої безпеки», повідомило ВВС. Той саме Забіулла Муджахід, заявив, що це тимчасовий припис, оскільки сили безпеки «Талібану» ще «не навчені, як поводитися з жінками, як розмовляти з ними». Ще раніше жінкам заборонили виходити з дому без супроводу родича чоловічої статі і в одязі, який не покриває все тіло.

Тим часом ЗМІ повідомляють про випадки, коли бойовики вбили матір чотирьох дітей за відмову готувати їм їжу, хоча та пояснила, що в неї немає для цього харчів, а також розстріляли жінку за появу на людях без паранджі.