Упродовж п’ятниці та суботи відбуваються заходи із вшанування видатного письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча.

Кошик квітів від Президента України встановили біля пам’ятника Івану Франку в Києві. Також церемонії покладання квітів до пам’ятників Каменяру відбулися в інших містах країни, в тому числі Львові. В Івано-Франківській територіальній громаді приурочили до дати 48 культурних заходів, 15 з них — у селах. Також учора відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів VI Міжнародної премії імені Івана Франка. Церемонію провели в селі Нагуєвичі, де народився і провів дитинство Іван Франко, а згодом приїздив сюди з сім’єю на відпочинок та для праці.

Організатори нагадали, що за шість років існування на Міжнародну премію імені Івана Франка претендували 107 науковців і 11 авторських колективів з України, Австрії, Італії, Канади, Великої Британії, Німеччини, США, Фінляндії, Іспанії, Грузії, Ізраїлю, Польщі та Сербії. За її здобуття змагаються історики, мовознавці, літературознавці, правники, філологи із провідних університетів світу. Нинішню урочисту церемонію нагородження провів Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Фонду «Відродження» в партнерстві з Дрогобицькою міською радою. Захід присвячено світлій пам’яті останнього онука Івана Франка — Роланда.